Scoor met je profiel omschrijving

Scoor-met-je-profiel-omschrijving

Scoor met je profiel omschrijving!

Aandacht voor de profiel omschrijving in je CV is goud waard.

Een pakkende profiel omschrijving, het is de binnenkomer. Het allereerste wat je potentiële werkgever leest en dus moet je hier een onuitwisbare indruk mee achterlaten. Jezelf presenteren met standaard kreten is een makkie. Google een beetje, en je bent binnen no-time een ‘flexibele professional die communicatief vaardig is’, maar dat is niet wie je écht bent.

Profiel omschrijving
De profiel omschrijving wordt ook wel Elevator Pitch genoemd. Het is een korte presentatie waarin je meer vertelt over jezelf. Niet over je hobby’s, leuke partner of kinderen, maar over je vakkennis en toegevoegde waarde voor het bedrijf waar je solliciteert. Dus wie ben je, wat heb je te bieden voor het bedrijf, wat voeg je toe (wat zijn de voordelen als jij wordt aangenomen) en wat zoek je (wat is je functie-gerelateerde ambitie). Het heet een Elevator Pitch omdat het kort moet zijn: je zou het verhaal moeten kunnen vertellen wanneer je met een manager in de lift staat en slechts een paar verdiepingen omhoog of omlaag gaat. Weinig tijd om hem of haar te overtuigen van jouw kunnen, dus moet het kort, pakkend en bondig.

Toegevoegde waarde
Bij een sollicitatie, en dus ook in een CV, moet je jezelf presenteren en een beetje verkopen. Je laat zien waarom ze jou aan moeten nemen. Dus som die zaken eerst eens op. Zet onder elkaar waarom jij past bij de vacature, en dan in concrete termen. Vermijd clichés en kopieer niet klakkeloos motivatiebrieven van internet. Je eigen stijl en moeite worden gewaardeerd, zelfs als de brief taalkundig misschien niet vlekkeloos is.

Tips
Op internet zijn talloze tips te vinden voor het schrijven van je personal pitch. Je kunt het zelf echter ook. Schrijf op waarom je solliciteert en waarom juist jij zou moet worden aangenomen. Dus: wat zie jij in de vacature waarbij je denkt: ‘dat kan ik, dat doe ik, dat wil ik’. Die aspecten motiveer je vervolgens. Probeer zo dicht mogelijk bij jezelf te staan. Alsof je het moet vertellen op een verjaardagsfeestje: dan verval je ook niet in clichés.

Succes! En kom je er niet uit, dan staan onze professionals uiteraard altijd voor je klaar. Wij vinden namelijk altijd de juiste toon en goede formulering.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *